Uuniruoat ovat mainioita, koska sen valmistamisessa ei tarvitse olla aktiivisesti mukana kovin kauan. Tänään tein jauheliha-feta-perunalaatikkoa, eli oikeastaan ihan tavallista perinteistä perunalaatikkoa, johon lisäsin fetakuutioita joukkoon. Ohjeesta voi hyvinkin jättää fetat pois, mutta itselleni juustot uppoaa aina! :) Mielestäni perunalaatikossa ei kuulu olla muna-maitoseosta, kuten makaronilaatikossa. Tämä ohje onkin terveellinen ja sopii myös monelle allergikolle, erityisesti jos fetatkin jättää pois.

perunalaatikko.jpg

Tarvitset 4:lle hengelle:

6-8 isohkoa perunaa (Hyvin käy myös pakastetuotteet, kuten pussi perunasipulisekoitusta!:)

400g naudan jauhelihaa (Toki mikä tahansa jauheliha sopii, toiset pitää sikanaudasta, kun se on vähän rasvaisempaa ja antaa näin makua ruokaan.)

1 iso sipuli

1tl aromisuolaa

1/2 tl suolaa

1 tl pippurirouhetta

1/2 liemikuutio

150g fetajuustoa

1/2 tl kuivattua timjamia (jos käytät tuoretta timjamia, niin riivi pelkät lehdet ja laita noin reilu t-lusikallinen.)

öljyä vuoan voitelemiseen

(Jos haluat ihan perinteisistä perinteisimmän maun, voit lisätä vielä maustepippurirouhetta)

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Laita ne kylmään veteen odottamaan. Ruskista jauheliha ja sipulit pannussa. Älä keitä, vaan ota vain väri kuumalla pannulla. Lisää sekaan mausteet. Voitele uunivuoka ja laita sitten perunat, liha ja feta kerroksittain vuokaan. Lisää noin 1/2-1dl vettä. Laita ruoka uuniin ja paista noin tunti uunin keskitasolla. Voit peittää vuoan leivinpaperilla tai foliolla, jottei ruoka pala. Ota kuitenkin peite loppuvaiheessa pois, että perunoihin tulee kaunis pinta. Nauti esimerkiksi suolakurkku- ja punajuuriviipaleiden kera.