Tämä ohje on juustonystäville. Sopii myös kasvissyöjälle, koska ei sisällä lihaa lainkaan. Lisäksi on todella nopea ja yksinkertainen tehdä, joten kiireisen työpäivän päätteksikin jaksaa tällaisen väsätä.


2:lle hengelle. Tosin voi riittää useammallekin.

Pastan muodolla ei ole väliä, voit valita sen, mistä itse tykkäät eniten. Pastojen nimethän tulevat nimenomaan niiden muodoista, eli voit valita esimerkiksi penne-pastaa, fusilia, spagettia, tagliatellen... 


Valitse siis pasta mielesi mukaan, ja keitä pussissa olevan ohjeen mukaan. Pastan keittämisessä tulisi aina muistaa, että maustaa jo keitinveden hyvin, jolloin maku tarttuu itse pastaankin. Eli veden, pastan ja SUOLAN lisäksi, heitä kattilaan esimerkiksi

1 tl paprikajauhetta

ripaus mustapippuria

puolikas liha-/kasvis-/kanaliemikuutio

hippunen basilikaa tai muuta yrttimaustetta

...

Edellä mainitut siis ovat tosiaan vain esimerkkejä, joten älä hätäänny, jos sinulta ei löydy näitä mausteita kaapista. Ehkä sinulla on jotakin muuta maustetta. Suola on kuitenkin se tärkein, ja useimmilta sitä löytyy. Lisäksi voit lorauttaa sekaan vähän oliivi- tai rypsiöljyä, jolloin pastat eivät tartu niin helposti toisiinsa kiinni. Pastan keitossa yleisesti tärkeää on myös se, että kun ne on juuri lisännyt keitinveteen, ja vesi alkanut uudestaan kiehumaaan, niin tällä hetkellä tulisi pyöräyttää lastalla tai kauhalla pastat irti toisistaan. Jos sekoittaminen unohtuu kypsennyksen alkuvaiheessa, pastat voivat takertua kiinni toisiinsa, eikä niitä enää saa irti. Eli lopputuloksen kannalta tärkeää tietää. Keitä pasta myös aina runsaassa vedessä, ja ilman kantta. 


Kastike:


2 dl ruokakermaa

100g homejuustoa

100g fetajuustoa

1 prk ananaspaloja (säilykeananas käy varsin hyvin.)

mustapippuria maun mukaan


Kun pastat ovat kiehuneet, kaada keitinvesi pois. Älä huoli mausteista, maut ovat jo imeytyneet keittämisen aikana pastaan, joten hukkaan eivät menneet. Pastoja ei tarvitse kuitenkaan huudella, vain kaataa vesi pois. Jos tilkka vettä jää, ei haittaa.:)

Laita levy pienelle, ehkä kakkoselle, ja kattila takaisin hellalle. Lorauta pastan sekaan purkillinen ruokakermaa, n. 2 dl. Odota hetki, että kerma alkaa vähän lämmetä. Lisää ananakset. Halutessasi voit lisätä pippuria. Tee juustoista isohkoja lohkoja ja heitä ne kattilaan muiden joukkoon. Anna lämmetä hetkisen, ja odottele, että juusto alkaa sulamaan. Pasta on valmista, kun juustot ovat noin puoliksi sulaneet. 


Ja eikun nautiskelemaan!:)