Eilen illalla ostin heräteostona ison lohifileen. Tänään sitten tuumiskelin, mitä siitä tekisin. Yhdelle hengelle on aika paljon syömistä tuollaisessa. Päädyinkin sitten pakastamaan osan ja samalla heitin uuniin pari palaa. Renssasin koko fileen ja poistin ruodot. Pakkaseen meni setti kuutioita ja nahkaa lohikeittoa varten ja lisäksi toinen setti annospaloina. Nyt on sieltä sitten hätävaraa saatavissa. Eihän tuoretta kalaa mikään voita, mutta hätävara pakkasessa on aina plussaa!:)

Ajattelin jakaa teille tämänpäiväisen ruoan ohjeen, kun siitä tuli ihan raikas annos!

  • Lohta n. 150-200g per henki
  • suolaa, (musta)pippuria, mausteita (tilli/grillausmauste..., ei välttämätöntä)
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 sitruuna
  • oliiviöljyä

 

  • perunaa, n. 2 pientä per henki
  • 1 porkkana
  • kirsikkatomaatteja
  • suolaa, mustapippuria
  • öljyä

 

  • 1 dl kermaa
  • lohesta jäljelle jääneen sitruunan mehua
  • suolaa

 

Elikä ensimmäisenä laitoin kalan uuniin. Valmistin sen seuraavasti

Astian pohjalle reilusti suolaa, kalat (nahkapuoli ylöspäin) siihen päälle. Sitten heitin vähän pintaan pippureita ja lisää suolaa. Kaapissa sattui olemaan suippopaprikaa ja punasipulia, joten laitoin niitä vuoan reunoille.

IMG_4915-normal.jpg

Nämä kaikki kun antaa paistua yhdessä, niin tuovat toinentoisilleen vain lisää makua, eli sitä parempi "soppa"! Lorautin hiukan oliiviöljyä, ja ripottelin pippuria kasvisten päälle. Mausteeksi käy ihan vaan suola ja pippuri, mutta myös grillausmauste, yrtit jne. Itse lisäsin vain mustapippuria. Lopuksi kalapalojen keskelle löysi tiensä kolme sitruunaviipaletta. Tykkään kalan kanssa sitruunasta todella paljon, ja tungen sitä lähes joka ruokaan muutenkin.:) Sitten vain koko hoito uuniin! Lienee ollut parikymmentä minuuttia minulla uunissa. Tai vajaat. En katsonut kelloa, mutta kalan kypsyyttä voi välillä tarkastaa. Tykkään, että kalan nahka on rapea, joten käytin hetken uunia vähän kovemmalla lämmöllä.

IMG_4945-normal.jpg

 

Tosiaan, toisesta palasta otin nahkan pois ennen paistamista, koska ajattelin käyttää sen myöhemmin salaattiin. Kylmässä salaatissa kalan nahka ei välttämättä maistu parhaimmalta.

 

Lisäkkeet

Annoshan tosiaan vaatii muutakin kuin pääraaka-aineen. Päätin käyttää keitetyt perunat jääkaapista, jotka olivat jääneet yli eilen. Pannuun vähän chiliöljyä ja avot! siinä on mukava perunalisäke, kun heittää vielä suolat ja pippurit sekaan. 

IMG_4932-normal.jpg

Koska pidän kasviksista hyvin paljon, perunoiden sekaan löysi tiensä vielä porkkana ja miniluumutomaatit. Porkkanan kuorittuani, tein kuorimaveitsellä siitä ohuita lastuja. Niinpä ne kypsyvät nopeasti ja ovat lisäksi kivan näköisiä.

 

Kuvia ottaessani, perunat pääsivät vähän kärähtämään, joten ensi kerralla ehkä keskityn enemmän ruokaan, kuin kuviin!;)

IMG_4951-normal.jpg

 

Kaiken tämän kruunasi kuitenkin ehdottomasti "soosi", joka tällä kertaa ei ollut varsinaisesti kastike ollenkaan, mutta sen hyvin korvasi! En tiedä, miksikä sitä nyt kutsuisi, ehkä jotain smetanan tapaista oli lopputulos. Eli lorautin noin desin vispikermaa kulhoon, ja puristin sekaan noin ruokalusikallisen sitruunanmehua. Sitten vain vatkasin, kunnes tuloksena oli vatkatun smetanan tyylinen "mömmö". :) Sekaan vielä hippunen suolaa, niin se olikin valmista.

Tässä vielä kuva. 

IMG_4924-normal.jpg

 

Ja kas vain, sitten annos olikin kasassa ja tämä oli lopputulos.

 

IMG_4953-normal.jpg

Valitettavasti "smetana" sulahti niin nopeasti, etten millään ehtinyt ottaa parempaa kuvaa! Mutta jospa tästä nyt jotain selvää saa.

 

Toivottavasti tämä toi sinulle jotain uutta ideaa. Tuo sitruuna-kerma toimii tosiaan myös kakun päällä, tyyliin "amerikkalainen frosting", kun laittaa suolan sijasta sokeria ja vaniljaa sekaan. Ja maistuu hyvältä.:)

 

Miltä ohje vaikutti mielestäsi? Kerrothan mielipiteesi sisällöstä, mutta myös artikkelin ulkoasusta, niin voin kehittää itseäni, olenhan kovin uusi tässä blogimaailmassa!:) Kaikenlainen palaute otetaan vastaan!