IMG_5771-normal.jpg

(Kuvassa on porsaan kassleria, hunajapaahdettuja juureksia, sekä grillattua halloum- juustoa.)

En yleensä välitä sian lihasta, mutta kaupassa sattui kassler-tarjous silmään ja niinpä ajattelin, että vaihtelu virkistää. Uunikassleri on älyttömän helppo ruoka, koska se on usein valmiiksi marinoitu, niin ei muuta kun uuni 90-125 asteeseen ja liha sinne muhimaan. Ruoka on kätevä esimerkiksi siivouspäivänä, kun olet kotona, mutta sinulla on muita töitä, niin tämä ei vaadi liikaa huomiota. Kilon kassleri vie ehkä puolisentoista tuntia 125 asteessa. Mitä matalemmalla asteella paistat, sitä mehukkaammaksi liha jää. Tällöin kypsytysaika tietenkin pitenee. 

Kastikkeena toimii hyvin lihan paistamisessa syntynyt neste, eli kerää liemi talteen. Jos liemi on liian voimakkaan makuista, voit laimentaa sitä vedellä. Lisäksi halutessasi voit suurustaa sitä maizenalla. Voit myös tehdä paistinliemestä kermakastikkeen, hauduttamalla sitä ja kermaa pannulla tai kattilassa.

Isosta kasslerköntistä riittää yhdelle hengelle syötävää. Niinpä olenkin syönyt sitä erilaisten lisukkeiden kanssa jo useampana päivänä.

Lempparini on hunajapaahdetut juurekset. Lidlissä myydään nykyisin tuoreita juuressekoitus pusseja, ja ostinkin sellaisen nopea ja kätevä nostaa koriin, eikä tarvitse punnita erikseen. Pussi sisälsi palsternakkaa, porkkanaa ja punajuurta. (Ja ihan yksityishenkilönä nyt mainostan.:D) Eli niistä sitten tein juuressekoituksen.

Ohje on n. 4 hengelle

 

4 Porkkanaa

4 palsternakkaa

3 isoa punajuurta

1 sipuli

2 omenaa

rosmariiniä tai timjamia

1/2 dl oliiviöljyä

2 rkl hunajaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

1 tl suolaa

 

Ensimmäiseksi kuori punajuuret, pilko esimerkiksi puolikuun muotoon ja kiehauta reilu viisiminuuttia. Kuori sinä aikana palsternakat ja porkkanat, ja pilko isohkoiksi paloiksi. Tee samoin myös sipulille. Laita kaikki uunivuokaan, myös punajuuret, ja heitä päälle oliiviöljy, hunaja, rosmariini, suola ja pippuri. Sekoita kaikki hyvin, että maut levittyvät. Tarkista vielä maku. Lisää esimerkiksi suolaa tarvittaessa.

Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia, tai kunnes  juurekset ovat lähes kypsiä. Tässä vaiheessa tee omenasta viipaleita ja heitä viipaleet juuresten sekaan paistumaan. Kypsennä sen aikaa, että omenat ovat vähän pehmenneet ja juurekset kypsiä. Kannattaa kuitenkin varoa, että niistä ei tule ylikypsiä.

Tarkista maku ja tarjoile.

Juureslisäke toimii sellaisenaan lihan kanssa tai sitten perunan seuralaisena.