Nyt olen sitten perustanut tämän elämäni ensimmäisen blogin, ja tässä tulee heti ensimmäinen postaus. Tämä on tällanen testaus, et miten homma oikein toimiikaan... Hullua! Mutta uskon, että nämä blogin pitämisen haasteet selkiytyvät kuitenkin tässä ajan mittaan! Liedellä, on sitten lopulta blogin nimi. Mietin nimeä pari viikkoa, mutta tämän parempaa minun aivonystyräni eivät pystyneet keksimään! Tällä mennään. Lyhyt ja ytimekäs, aika mielikuvitukseton. But, so what!

Voisin näin aluksi kertoa minun ruoanlaittoperiaatteista ja asenteista.

Vaikka olenkin kokki, niin silti ruoanlaitossa on paljon paljon asioita, joita en ole koskaan tehnyt, tai edes kuullut niistä. Hyvä kokki ei tee jatkuvasti samoja asiota, vaan pyrkii eteenpäin ja tekee uusia löytöjä. Mottoni on -Ruokaa Rohkeudella- , eli rohkeasti vaan yrittämään.

Tärkeää on, ettei pelkää raaka-aineita, niitä uusiakaan, vaan uskaltaa kokeilla, vaikka tietäisi jo valmiiksi, että lopputulos ei varmasti tule onnistumaan täydellisesti. Ehkä yllätätkin itsesi positiivisesti. Tai toisaalta jos et välttämättä sillä kerralla, niin mitä todennäköisimmin toisella kerralla tiedät jo, mitä täytyisi tehdä toisin! 

Toinen tärkeä asia on se, ettei laita kaikkea samaan soppaan. Hyvä ruoka ei välttämättä ole monimutkaista. Toki on monimutkaisiakin hyviä keitoksia, mutta useimmiten kannattaa pitää asiat simppelinä. Hyvä pihvi voi olla maustettu pelkällä mustapippurilla ja suolalla, kun kokonaisuus on muuten tasapainossa lisäkkeisiin nähden. Eli kaikkea maustekaapin sisältöä ei kannata tyhjentää yhteen ruokaan.

Kolmas, mutta ei suinkaan vähäisin, on intohimo. Kun sydän kulkee touhussa mukana, lopputuloksesta tulee useimmiten erittäin hyvä. Voit myös tuoda vähän luksusta arkeen. Laita ripaus jotakin ei niin tavallista" jokaiseen arkiruokaan, mitä teet. Esimerkiksi voileivän voi tehdä mahdottoman monella tavalla, mutta nautinto on suurempi, kun näet pari minuuttia pidempään vaivaa. Esimerkiksi asettelet täytteet kauniisti ja heität vähän oliiviöljyä ja pippuria päälle.

Tärkeintä on asenne. Uskalla, Innostu, Kokeile, mutta ennen kaikkea Nauti!