Nyt on umamit kohillaan!

Eli täyteläisyyttä löytyy tästä pastasta reippaasti, ja sehän passaa näin talvikuukausina.

Ja hei, ilouutinen! Tähän pastaan voit käyttää joulukinkun tai voileipäkinkkupaketin jämät, tai pitsakinkkusuikaleet pakastimen pohjalta. Toki voit hakea lähikaupan lihatiskiltä kalleinta palvikinkkua jos haluat. Kaikki taaplaa tavallansa!:)

Tämä ohje on myös todella nopea

IMG_0936.jpg

 

Tarvitset 2:lle hengelle

Pastaa ohjeen mukaan kahdelle hengelle. Itse käytin Fusilli-pastaa.

50g smetanaa

100g aurajuustoa

150g kinkkua

1 kasvisliemikuutio

1 tl aromisuolaa

1 tl mustapippuria

reilu loraus oliiviöljyä

 

Keitä pastat kattilassa kasvisliemikuution kanssa reilussa vedessä. Kaada keitinvesi pois.

Pastan keittämisen aikana pilko kinkku suikaleiksi ja ota muut tarvikkeet esille. Kun olet kaatanut keitinvedet pastasta, laita kattila takaisin levylle pienelle lämmölle. Lisää pastan joukkoon reilu loraus oliiviöljyä sekä muut ainekset ja sekoittele. Aurajuuston voit murentaa käsin joukkoon tai leikata veitsellä parin sentin "möhkäleitä". Juustosta saa jäädä osa "sattumiksi" jos pidät aurajuuston mausta. Voit toki käyttää myös aurajuustomurua. Maista vielä lopuksi, että maku on hyvä ja tarjoile!

Bon appétit!