Nyt on umamit kohillaan!
Eli täyteläisyyttä löytyy tästä pastasta reippaasti, ja sehän passaa näin talvikuukausina.
Ja hei, ilouutinen! Tähän pastaan voit käyttää joulukinkun tai voileipäkinkkupaketin jämät, tai pitsakinkkusuikaleet pakastimen pohjalta. Toki voit hakea lähikaupan lihatiskiltä kalleinta palvikinkkua jos haluat. Kaikki taaplaa tavallansa!:)
Tämä ohje on myös todella nopea
Tarvitset 2:lle hengelle
Pastaa ohjeen mukaan kahdelle hengelle. Itse käytin Fusilli-pastaa.
50g smetanaa
100g aurajuustoa
150g kinkkua
1 kasvisliemikuutio
1 tl aromisuolaa
1 tl mustapippuria
reilu loraus oliiviöljyä
Keitä pastat kattilassa kasvisliemikuution kanssa reilussa vedessä. Kaada keitinvesi pois.
Pastan keittämisen aikana pilko kinkku suikaleiksi ja ota muut tarvikkeet esille. Kun olet kaatanut keitinvedet pastasta, laita kattila takaisin levylle pienelle lämmölle. Lisää pastan joukkoon reilu loraus oliiviöljyä sekä muut ainekset ja sekoittele. Aurajuuston voit murentaa käsin joukkoon tai leikata veitsellä parin sentin "möhkäleitä". Juustosta saa jäädä osa "sattumiksi" jos pidät aurajuuston mausta. Voit toki käyttää myös aurajuustomurua. Maista vielä lopuksi, että maku on hyvä ja tarjoile!
Bon appétit!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.