kanasuppae-normal.jpg

Nopea maistuva arkiruoka, valmistuu kuin itsekseen!

 

n. 4:lle hengelle

n. 300g kanaa

200g nuudeleita

400 g sekalaisia (pakaste)vihanneksia

1 punasipuli

1 valkosipulin kynsi

(tuoretta) basilikaa

1 rkl sambal oelek (chiliä)

1 rkl paprikajauhetta

1 rkl curryjauhetta

1 tl mustapippurirouhetta

1 kasvisliemikuutio

1 tl suolaa

loraus soijaa

oliivi/rypsiöljyä

1 rkl smetanaa/ annos

 

Kuumenna pannu, lisää loraus öljyä ja ota nopeasti kanoista "pinnat kiinni". Älä kypsennä. Suikaloi punasipuli ja valkosipuli ja käytä myös niitä hetki pannussa. Heitä kattilaan kanat, sipulit, kasvisliemikuutio, litra vettä (tarkista nesteen määrä, ja lisää tarvittaessa), mausteet, sekä vihannekset. Eli kaikki muut, paitsi nuudelit. Kasviksina toimivat keittojuurekset, sekavihannekset, wokkisekoitukset, mitä vain sattuu olemaan pakastimen pohjalla. Itse käytin kuvassa olevassa keitossa keittojuureskuutioita, sekä jotain oriental-vihannessekoitusta. Tarkoituksena on kuitenkin heittää kattilaan mitä kaapista löytyy. Voit toki käyttää tuoreita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, kukkakaalia, herkkusieniäkin, jne. mutta jos aika on tiukilla, pakasteet toimivat erittäin hyvin! Jos aika on kovin tiukilla, voi punasipulinkin jättää hyvin pois. 

Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia, että kasvikset ja kana kypsyvät. Sekoittele ja maista lientä, ja jos se kaipaa suolaa tai muuta makua, lisää sitä tässä vaiheessa. Heitä sitten sekaan nuudelit. Jos haluat käyttää vatkattua smetanaa, voit vatkata sen tässä vaiheessa, eli tarvitset vain kulhon ja vispilän. Vatkaa n. puoli minuuttia, ja saat muotoiltua nättejä genellejä keittoannoksiin. Voit myös laittaa smetanan tarjolle kulhoon, josta jokainen voi sitä halutessaan lisätä omaan annokseen. Smetana tekee keitosta hieman täyteläisemmän, mutta toki keitto toimii ilman sitäkin mainiosti!

Katso pussista, kuinka kauan nuudelit tarvitsevat kypsymiseen. Yleensä ne kypsyvät 2-4 minuutissa. Kun ne ovat kypsiä, on keitto valmis nautittavaksi.

Tämä keitto on siis supernopea valmistaa: Vaatii vain kanoihin pinnat ja kaikki kattilaan. Vartti, ja soppa on valmis!

Enjoy your meal!

 

kanakeitto-normal.jpg