Eineslinja jatkuu! Tänään jaan teille lihapullareseptin, jossa käytän kaikkien kammoamia valmispyöryköitä. Mutta eivät ne niin pahalta sitten maistukaan, kun niitä ei paljaaltaan syödä. Joku voi kysyä, miksi et tee lihapullia itse. Tottakai teen joskus, mutta arkena ei aina ole aikaa tehdä kaikkea alusta loppuun, joten jonkin vaiheen voi hyvinkin skipata. Kastikeohje sopii tietenkin myös itsetehdyille lihapullille, joten jos sinulla on mahdollisuus tehdä lihapullamassa itse, tee se! :)

lihapullatkermakastikkeessa.jpg

Tarvitset 4:lle hengelle:

400g Lihapyöryköitä 

2 dl ruokakermaa (tavallinen kerma käy myös. Itse pidän ruoanlaitossa 15% ruokakermasta, koska se ei ole niin rasvainen.)

100g fetajuustoa

1 lihaliemikuutio

1 tl mustapippurirouhetta tai pippurisekoitusta

1 reilu tl maizenaa (tai muuta maissitärkkelystä)

(tuoretta ruohosipulia)

loraus oliiviöljyä tai muuta rasvaa paistamiseen


Laita pannu kuumenemaan levylle. Heitä lihapullat pannulle ja sekaan vähän öljyä, että pullat saavat kauniin värin. Itse tykkään puolittaa pyörykät ennen pannulle laittoa, mutta tämä ei ole lainkaan pakollista. Kun pyörykät ovat saaneet kivan värin, heitä sekaan 2 dl ruokakermaa ja saman verran vettä. Lisää myös mausteet. Anna kiehua hetki, että kerma saostuu. Lisää sitten fetajuusto nokareina. Laita maizenaa lasin pohjalle ja lisää sekaan vähän kylmää vettä. Sekoita tasaiseksi, ja lisää sitten seos kastikkeen joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Lisää vielä ruohosipulit, jota voit laittaa maun mukaan. Anna vielä hautua ykkösellä ja sekoittele välillä noin viisi minuuttia ja kastike on valmis. 

Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.

Vinkki: Voit jättää fetajuuston pois jolloin lopputuloksena on perinteinen kermakastike.