Tämä on taivaallista!

 

IMG_0900.jpg

Tarvitset 4:lle hengelle:

 

8 kpl tacokuoria (tai nälän mukaan...;))

400g jauhelihaa

1 iso sipuli

1 prk (n. 250g) papuja tomaattikastikkeessa 

200g salsaa

1 pussi tacomaustetta

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

1/2 tl sokeria (usko tai älä, mutta sokeri tasaa makuja!)

oliiviöljyä

 

lisäksi:

2 avocadoa

1/4 sitruunan mehu

ripaus mustapippuria

ripaus aromisuolaa

 

1 prk smetanaa tai ranskan kermaa

juustoraastetta pinnalle

 

1. Ruskista jauheliha kuumassa paistinpannussa öljyllä. Laita levy pienemmälle ja lisää sipulit ja kuullota hetki (ei tarvitse ruskistua). Lisää mausteet joukkoon. Tämän jälkeen lisää pavut ja salsa. Anna makujen kehittyä kannen alla noin viisi minuuttia. Maistele vielä tarvitseeko lisää suolaa. 

2. Halkaise syöntikypsä avokado puoliksi (keskellä on kivi). Avokadon "lihan" saa helpoiten mielestäni lusikalla irti kuorestaan. Survo avokado haarukalla soseeksi ja purista sitruunan mehua päälle. Lisää vähän mustapippuria ja ripaus aromisuolaa. Sekoita tasaiseksi.

3. Lämmitä tacokuoria mikrossa (1 minuutti) tai uunissa.

4. Lusikoi jauheliha-papuseosta kuorien sisään. Laita pinnalle juustoraastetta, ranskankermaa ja avokadotahnaa ja nauti!