piurakka-normal.jpg

Pohja

4,5 - 5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1/2 tl suolaa

100g pehmeää voita tai margariinia

1,5 - 2 dl sokeria

1 kananmuna

1,5 dl maitoa

 

300g puolukoita

 

Päälle

1,5 dl jauhoja

1,5 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

50g voita

 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Siivilöi kuivat aineet; vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhoon, ja aseta odottamaan. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää muna, ja sekoita hyvin. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen, ja vatkaa varovasti sekaisin. Varo vatkaamasta liikaa, ettei synny sitkoa.

Aseta taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Levittele pinnalle puolukat.

Valmista päälle tuleva taikinamassa sekoittamalla voimakkaasti jauhot, sokerit ja voi keskenään, esimerkiksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Kun massa on ns. "rouhetta", voit ripotella sen piirakan pintaan tasaisesti.

Sitten vain leipomus uuniin, pariinsataan asteeseen keskitasolle. 35 minuuttia noin, mutta riippuu paljon myös uunista. Kypsyyttä voi tarkistaa, jos on epävarma, esimerkiksi nostamalla lastan avulla piirakan pohjaa, ja jos se ei näytä raa-alta, niin mitä todennäköisimmin se on valmis.:)

Maistuu ehdottomasti parhaimmalta lämpösenä. Kaveriksi voi tehdä vaikkapa vaniljakastiketta tai vaniljakermaa. 

IMG_5054-normal.jpg

kuvan piiras on menossa juuri uuniin.

 

Toki puolukan sijasta voi käyttää myöskin mustikoita tai esimerkiksi mansikka-raparperi yhdistelmä ei petä koskaan!:)

Alunperin olen tämän joskus muokannut erään amerikkalaisen keittokirjan (Better Homes, NEW COOK BOOK) Blueberry Buckle -ohjeesta. Itse asiassa lienee ainut keittokirja, mitä ylipäätään silloin tällöin käytän!:)