Nam! Nämä täytetyt kesäkurpitsat voi jauhelihan sijasta tehdä myös soijarouheesta, jolloin saat täysin kasvisversion. Jos jätät juuston pinnalta, niin kyseessä on sitten täysin vegaanille sopiva annos! Yay or nay?!:) 

Älä heitä ruokaa roskiin! Tämä annos toimii vielä seuraavanakin päivänä ihan hyvin. Mikset ottaisi jämiä töihin rasiassa! Mikrota tai paista uunissa ja nauti elämys uudestaan.

Toinen vinkki! Eli jos haluat tehdä annoksen vain yhdelle hengelle, niin osta toki se 400g:n jauheliha paketti. Voit paistaa koko pakkauksessa olevan määrän, mutta ennen kuin lisäät muita aineita, ota ylimääräiset pannulta ja jatka tarvittavan määrän kanssa. Jäähdytä ruskistettu ylimääräinen ja laita pakastimeen. Se on helppo ottaa sieltä ja heittää vaikka pitsan päälle myöhemmin.

IMG_0829.jpg

 

Näitä tarvitaan (ohje neljälle hengelle) :

400g naudan jauhelihaa

2 keskikokoista sipulia

3-4 tomaattia

2 pienehköä kesäkurpitsaa (yht. n. 600 g)

100g salsakastiketta

1 pussi tacomaustetta

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

öljyä paistamiseen

juustoraastetta pinnalle

 

1. Laita vettä pannulle ja anna sen kuumentua kiehumispisteeseen. Heitä vedet lavuaariin. Nyt pannu on kuuma! Lorauta noin 2 rkl öljyä pannulle ja lisää jauhelihat. Ruskista hyvin- Älä keitä... Pistä uuni päälle 175 asteesen.

2. Sillä aikaa kun jauheliha ruskistuu pannulla, esivalmistele kesäkurpitsat. Pese hyvin ja puolita ne. Koverra lusikalla sisusta pois. Jätä kuitenkin puolen sentin reunat. Voit käyttää veistä apuna, mutta älä riko kuorta, jotta täyte pysyisi sisällä.

3. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää sipulit ja kuullota hetki. Tämän jälkeen lisää salsa, loraus vettä, tacomauste sekä mustapippuri ja suola. En kannata ruoan haaskausta, joten lisää vielä sekaan kurpitsan sisusta, jonka koversit pois. Hauduta hetki pienellä lämmöllä.

 4. Laita kesäkurpitsat uunivuokaan. Lusikoi täytettä jokaiseen "kurpitsaveneeseen" runsaasti. Laita Lopuksi pinnalle juustoraastetta. Paista kurpitsaveneitä uunissa 20 minuuttia uunin keskitasolla. 

 

Tarjoa vaikka tacolastujen ja Guacamolen kera!