Haluatko maukasta kanaa, joka ei ole kuivaa? Valmista se uunissa, niin pelaat varmanpäälle!

 

IMG_5118-normal.jpg

 

1kpl maustamattomia kanan rintafileitä henkilöä kohden

2 valkosipulin kynttä

1 sipuli

oliiviöljyä

kana- tai kasvisliemikuutio

(tuoretta) timjamia

basilikaa

mustapippuria

suolaa

Laita uuni kuumenemaan 225:n asteeseen. Ota uunin kestävä pata tai astia, ja heitä kananrinnat sinne. Lorauta reilusti oliiviöljyä päälle. Nypi timjamista lehdet ja heitä ne, sekä basilika, mustapippuri ja suola kanojen päälle. Suolaa saa olla reilusti, koska myöhemmin lisättävä vesi vie makua. Pyörittele kanoja mausteissa ja öljyssä, niin että niitä on varmasti joka puolella. Kuori sipulit, pilko ne pienemmiksi, ja heitä astiaan. Lopuksi murentele kanaliemikuutio astiaan tasaisesti. Laita astia uuniin. Huomaa, ettei aluksi laiteta ollenkaa nestettä.

IMG_5093-normal.jpg

Vasta kun kanan pinnat ovat kiinni, eli näyttävät kypsentyneen, lisää vesi. Pintojen kiinni ottaminen tarkoittaa sitä, että liha on hieman ruskistunut pinnasta. Tähän menee arviolta 5 minuuttia. Lisää siis vesi vasta ruskistusvaiheen jälkeen. Vettä tulee laittaa sen verran, että kanat nippanappa peittyvät.

Anna hautua uunissa niin kauan, että kanat ovat kypsiä. Aika riippuu hyvin paljon uunista. Noin 30 minuutin hauduttamisen jälkeen kannattaa katsoa uuniin miltä liha näyttää. Voit tarkistaa kypsyyden, viiltämällä paksuimman rinnan auki tai vaihtoehtoisesti lämpömittarilla tarkistaa lihan sisälämpötilaa, jonka tulisi olla +75 astetta.

 

Kuvassa kanan kaveriksi pääsi ranskalaiset, sekä kermakastike, jonka tein paistoliemestä ja kermasta. Lisäksi jos haluaa vähän vielä lisätä jotain, voi laittaa ilmakuivattua kinkkua antamaan väriä. Tässä annoksessa ei sitten kasviksia ole, kuin perunan muodossa, mutta esimerkiksi maukas alkusalaatti voisi sen korvata!

Elikä kermakastikehan syntyy siten, että pannuun vain paistolientä, sen mukaan, kuinka paljon syöjiä on. Sitten lorauttelee sinne sopivassa suhteessa kermaa ja keittelee kasaan; mikä tarkoittaa sitä, että antaa kastikkeen poreilla niin kauan, että se saostuu vähän kuin itsekseen. Ei siis tarvitse leikkiä maizenalla tai muulla suurustusaineilla.

 

Hyvää ruokahalua! Enjoy your meal! Bon appétit!