Nämä täydellisen ihanat paprikaherkut käyvät niin illanistujaisiin tarjoiltavaksi, kuin lounaallekin. Itse ajattelin vielä kaikenhyvän lisäksi pakastaa ylimääräiset, joten jonakin kiireisenä hetkenä minulla on helppo ja hyvä ateria valmiina!:)

IMG_3713.jpg

Paistoaika 45 minuuttia / 175 astetta

Jauhelihatäyte:

 

400g naudan jauhelihaa. (Toki voit käyttää muutakin jauhelihaa, mutta itse pidän eniten naudasta.)

loraus öljyä

1 iso sipuli

1 purkki/tölkki tomaattimurskaa

1 liha/kasvisliemikuutio

1 rkl basilikaa (kuivattua. Ja kyllä voit toki käyttää myös tuoretta, aina vaan parempi!:))

1 rkl paprikajauhetta

ripaus mustapippuria

1/2 - 1 tl suolaa

 

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää sekaan pilkotut sipulit ja kuullota ne. Aika nopeasti tämän jälkeen voit heittää sekaan loput ainekset. Anna hautua pienellä lämmöllä, ilman kantta, samalla, kun alat laittamaan paprikoita valmiiksi.

 

4 kpl isohkoa paprikaa

2 rkl pestoa (Suosittelen Lidlin tuorepestoa- tämä ei ole piilomainontaa, vaan ihan oikeasti hinta-laatusuhteeltaan todella hieno tuote!)

100g fetajuustoa

muutama oliivi

50 g juustoraastetta

 

Pese paprikat. Leikkaa ne pitkittäin puoliksi varovasti, että saat kannan nätisti irti. Puhdista sisäpuolet siemenistä. Aseta paprikat uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Suosittelen vuokaa, jotta paprikat eivät pääse kauheasti kaatumaan tai liikkumaan, mutta peltikin toimii. Sivele paprikoiden sisäpinnalle pesto. Tämä onnistuu parhaiten esimerkiksi pullasudilla. Lusikoi jauhelihaa paprikoihin niin, että noin puolet jää vajaaksi. Laita fetajuustot ja pilkotut oliivit jauhelihan päälle ja lusikoi sitten loput jauhelihat paprikoiden päälle niin, että "paprikakupit" ovat täynnä. Ripottele juustoraastetta paprikoiden pintaan ja laita sitten vuoka uuniin. Paista paprikat uunin alatasolla noin 45 minuuttia 175 asteessa. Jos uuni on tehoton, voit paistaa ne myös 200 asteessa 30 minuuttia. Kuitenkin tarkoituksena on, että paprikat ehtivät kypsyä tarpeeksi ja samaan aikaan juusto ei saa palaa liikaa. Voit paiston aikana tarkkailla tilannetta. 

Paprikat voidaan tarjoilla esimerkiksi riisin tai salaatin kanssa.

 

Hyvää ruokahalua!:)