Pasta ei ole mikään trendiruoka näinä päivinä, mutta ah, kuinka hyvältä se maistuu silti välillä!

Tässä ohjeessa on raikkautta ja tuoreutta perinteisen kermaisen pastan sijaan. Pastahan on hyvin tuhti ruoka ilman kermaakin. 

IMG_0799.jpg

Tarvitset:

 

Pastaa ohjeen mukaan 4:lle hengelle

Kasvis-/ tai kanaliemikuutio

Kanafileitä 4 kpl

Tuoretta basilikaa

Miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja

Sitruunaa

Juustoraastetta

Oliiviöljyä

Mustapippuria

Aromisuolaa

Suolaa

 

Ohje:

1. Laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen loraus oliiviöljyä, kana- tai kasvisliemikuutio ja 1/2 tl suolaa, jotta pasta maustuu hyvin.

2. Kuumenna paistinpannu ja laita sille kanafileet. Laita pannuun loraus oliiviöljy ja paista pintoja pari minuuttia.Käännä fileet ja paista toinen pariminuuttinen. Mausta pinnat suolalla ja pippurilla. Laita sitten kansi päälle ja käännä levy pienelle lämmölle. Anna kypsyä rauhassa kannen alla. Jos tuntuu, että fileet meinaavat kuivua liikaa, lorauta vähän vettä pannulle.

3. Valuta pastan keitinvesi pois. Laita levy pienelle lämmölle ja kattila takaisin levylle. Lorauta pastaan reilusti oliiviöljyä. Ota tuoreita basilikan lehtiä ja revi ne sekaan. Lisää tomaatit ja anna niiden pehmetä rauhassa. Mausta puristamalla sitruunan mehua pastan joukkoon- 4 hengen annokseen noin puolen sitruunan mehu. Mausta vielä mustapippurilla ja aromisuolalla. Lisää tarpeen mukaan vielä tavallista suolaa. Sekoittele maut tasaiseksi.

4. Laita pasta lautaselle ja lisää kanafileet päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja nauti!