Syön mielelläni lihaa, kanaa ja kalaa, mutta joskus tulee syötyä kasvisruokaa. Välillä useammin, välillä harvemmin. Leipää tulee syötyä lähinnä iltapalaksi. Kyllästyttääkö sinuakin ihan perinteinen kinkku-juusto-voileipä? Jaan tämän ohjeen muistutuksena, että leivän päälle voi todellakin laittaa vaikka mitä muuta. Tässä ohjeessa olen esimerkiksi voin sijaan käyttänytkin raejuustoa. Vaihtelua sekin! Raejuustoja on muuten tosi paljon erilaisia. On perinteistä suomalaista kiinteää ja suhteellisen suolatonta raejuustoa ja sitten vaikka tuota cottage cheese- tyyppistä "kosteampaa" versiota.  Nykyään monessa kaupassa onkin jo valinnanvaraa näiden suhteen. Itse pidän eniten tuosta "epäsuomalaisesta" versiosta, eli cottage cheese -tyyppisestä juustosta. Se on yleensä suolaisempaa, joten sitä ei tarvitse alkaa aina maustamaan ennen käyttöä. 

leiv%C3%A4t.jpg

Tarvitset 1:lle hengelle:

2 viipaletta leipää

1 dl raejuustoa (noin suurinpiirtein silmämääräisesti)

1 avocado

6 kirsikkatomaattia

tuoretta ruohosipulia

aromisuolaa

mustapippuria

 

Paahda leipäviipaleita hetki leivänpaahtimessa. Laita raejuustoa reilun kukkuraiset ruokalusikalliset molempien viipaleiden päälle. Halkaise avokado. Muista, että keskellä on kivi, joten halkaise vain kiveen asti ja sitten pyöräytä puolikkaat irti toisistaan. Koverra avokado kuorestaan lusikalla ja leikkaa sitten siivuiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Ota nippu tuoretta ruohosipulia ja leikkele saksilla silpuksi. Asettele avokadot, tomaatit ja ruohosipulit leipien päälle ja ripottele lopuksi vielä suolaa ja mustapippuria. (Voit myös halutessasi lorauttaa pinnalle hieman kylmäpuristettua oliiviöljyä.) Nauti leivät esimerkiksi keitettyjen kananmunien kanssa. Hyvää!:)