pasta-normal.jpg 

 

Ihana herkkusienipasta on nopea ja yksinkertainen ruoka.

Ohjeet 4:lle

Pastaa

500g / 1 paketti tuoreita herkkusieniä

4 dl / 2 prk ruokakermaa

1 pieni sipuli

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

(kasvisliemikuutio)

parmesanjuustoa

 

Keitä pastaa pussissa olevan ohjeen mukaan- voit käyttää mitä tahansa pastaa, esimerkiksi spagettia tai pennepastaa. 

Sillä aikaa, kun keittelet pastaa, poista herkkusienistä kannat ja pese sienet niin, ettei niihin jää multaa tai muita roskia. Laita pannu kuumenemaan ilman rasvaa. Voit laittaa pannulle vettä, jos et halua kuumentaa sitä tyhjänä - voi lisätä pannun käyttöikää.

Kun pannu on kuuma, heitä vedet pois pannusta ja laita kuivalle pannulle sienet ilman rasvaa. Tarkoituksena on saada niistä ylimääräinen vesi pois. Anna veden haihtua hiljakseen, voit pienentää levyn lämpöä kakkoselle. Sillä aikaa, kun sienistä haihtuu vesi, pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Kun näyttää siltä, että sienet alkavat olla vähän paahtuneita, heitä pannulle sipulit ja oliiviöljy. Kuullota niitä hetki miedolla lämmöllä. Sipulin ei tarvitse ottaa väriä, vaan kuullotus riittää. Lisää sitten pannulle suolaa ja pippuria maun mukaan, jos haluat, niin voit myös laittaa sekaan kasvisliemikuution, mutta se ei ole välttämätöntä. Lisää kermat ja anna muhia muutaman minuutin pienellä lämmöllä. 

Kun näyttää siltä, että pasta on valmista, ja kastike alkaa keittyä kasaan, valuta pastavesi pois ja lisää pastat pannulle kastikkeen sekaan - edellyttäen, että mahtuvat sinne. Voit myös siirtää molemmat isompaan astiaan, esimerkiksi teflon-kattilaan. Kermakastike ei pala teflonissa niin helposti pohjaan, kuin teräskattilassa. 

Sekoita kastike ja pasta, ja maista tarvitseeko jotain makua vielä lisätä. Laita tarjolle pastan kanssa parmesanjuustoa, jota jokainen voi halutessa omaan lisätä pasta-annokseen.