Ruoan ei aina tarvitse olla kovin tuhtia. Kylminä talvipäivinä maistuu myös kuuma keitto. Kaali on terveellistä ja edullista sekä siitä tulee aina oma vivahteensa ruokaan. Jos sinun on välttämätöntä saada päivän liha-annoksesi, voit hyvin ruskistaa jauhelihaa ja heittää sen sekaan. Tämä ohje kuitenkin maistuu hyvin myös sellaisenaan!  Tämä ohje on maidoton ja gluteiiniton, joten sopii mainiosti myös erityisruokavalioisille!

 

IMG_1118.jpg

 

Tarvitset neljälle hengelle:

200g kaalia

3 perunaa

2 porkkanaa

1 pss keittojuureksia (pakaste)

1 sipuli

1 kasvisliemikuutio

1 1/2 tl suolaa tai aromisuolaa

pippuria

2 rkl oliiviöljyä

 

Laita levy kuumenemaan neloselle ja laita n. kolmen litran (teflon)kattila levylle. Laita kattilaan 2 rkl oliiviöljyä. Pilko kaalit noin 2 cm x 2 cm kokoisiksi ja laita ne kattilaan. Pilko sipulit, perunat ja porkkanat ja lisää nekin sekaan. Kuullota kasviksia sekoitellen miedolla lämmöllä hetki (pari minuuttia). Lisää sekaan litra vettä, keittojuureskuutiot, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen, että kaikki kasvikset ovat kypsiä, noin parikymmentä minuuttia.